Opinia o uczniu do PPP.

Opinia o uczniu do PPP.

Postprzez olga 27 mar 2009, o 02:08

Czemu mają służyć te informacje o uczniu dla Poradni Psych - Ped.? Poradnie mają wzór opinii z informacjami, które są im potrzebne.
olga
Nowincjusz

Re: Opinia o uczniu do PPP.

Postprzez Jolanta Oskwarek 2 kwi 2009, o 10:52

Jest bardzo dużo nauczycieli, którzy o tym nie wiedzą. Szukają informacji na ten temat. Zachęcam do zabrania głosu w tej sprawie innych użytkowników "Oskwarek.pl". Interesują mnie Wasze opinie.
Jolanta Oskwarek
Guru

Postprzez katarzyna1 4 maja 2009, o 18:17

Mnie takie informacje pomogły stworzyć opinię o uczniu , który wyjeżdżał do sanatorium.
katarzyna1
Nowincjusz

Postprzez iwo47 5 maja 2009, o 13:40

Te informacje pomogły mi bardzo, gdy tworzyłam taką opinię o dziecku z trudnościami w nauce.
iwo47
Nowincjusz

Postprzez maja3810 18 maja 2009, o 16:20

Witam!
W tym roku wysłałam trzy uczennice do PPP w celu przyznania Indywidualnego Programu Nauczania. Po tych badaniach dzieci wiedzą jakie mają IQ, są zdiagnozowane przez psychologa, pedagoga, otrzymują o sobie informacje na temat swojego rozwoju intelektualnego. Mnie to pomogło w dalszej pracy. Wszystkie trzy otrzymały IPN. Wiem teraz jak z nimi pracować, jak rozwijać ich umiejętności. ( miałam dylemat, czy dostaną IPN z edukacji polonistycznej, czy też z matematycznej?). Pozdrawiam
maja3810
Nowincjusz

Postprzez renia30 24 maja 2009, o 19:42

Moje zdanie na temat opinii o uczniu wydawane przez poradnie jest jednoznaczne .Są one pisane według istniejących wzorów i często odbiegają od faktycznych dysfunkcji ucznia i właśnie to mnie najbardziej w tym denerwuje. :evil:
renia30
Nowincjusz

Postprzez petitka37 24 maja 2009, o 20:15

Jestem pierwszy rok wychowawcą klasy i musiałam wystawić opinię uczniom , szczerze mówiąc nie bardzo wiedziałam , jak się do tego zabrać , strona Oskwarek bardzo mi pomogła , pozdrawiam :)
petitka37
Aktywny nauczyciel

Postprzez Jolanta Oskwarek 25 maja 2009, o 08:03

renia30 napisał(a):Moje zdanie na temat opinii o uczniu wydawane przez poradnie jest jednoznaczne .Są one pisane według istniejących wzorów i często odbiegają od faktycznych dysfunkcji ucznia i właśnie to mnie najbardziej w tym denerwuje. :evil:

Masz rację Reniu.
Musimy to zmienić.
Dodaliśmy do generatora opinii o uczniu pole: "Czego brakuje Ci w powyższej liście? Wpisz w to pole - postaramy się uzupełnić."

Będziemy stopniowo rozbudowywać ten generator. Skupimy się na faktycznych dysfunkcjach uczniów stale rozbudowując ich listę.
Oto nasz obecny: generator opinii o uczniu
Jolanta Oskwarek
Guru

Postprzez Teresa 25 maja 2009, o 14:42

Witam wszystkich,
mama okazję podziękować za pomoc w postaci generatora opiniii ucznia. Narzędzie bardzo pomocne dla wychowawcy przy pisaniu różnych opinii i charakterystyk ucznia, wychowanka. Jest to pierwszy krok przy pisaniu, reszta już idzie jak po maśle. Dzieki i pozdrawiam
Teresa
Nowincjusz

Postprzez Jolanta Oskwarek 29 maja 2009, o 15:41

Masz rację Reniu.
Musimy to zmienić.
Dodaliśmy do generatora opinii o uczniu pole: "Czego brakuje Ci w powyższej liście? Wpisz w to pole - postaramy się uzupełnić."

Będziemy stopniowo rozbudowywać ten generator. Skupimy się na faktycznych dysfunkcjach uczniów stale rozbudowując ich listę.

Nie minęło kilka dni i już zgłosiliście sporo sugestii do naszego generatora opinii o uczniu.
Bardzo za nie dziękuję.

Od razu je dodaliśmy.
Mam nadzieję, że teraz będzie jeszcze bardziej pomocny.

Nasz generator opinii o uczniu.
Jolanta Oskwarek
Guru

Następna strona

Powrót do Dla wychowawców